Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: malkiqbuda
Категория: Други
Прочетен: 86107
Постинги: 27
Коментари: 53
Гласове: 451
Постинг
10.01.2010 16:01 - Жажда за будители
Автор: malkiqbuda Категория: Други   
Прочетен: 787 Коментари: 0 Гласове:
0



Дни наред Паисий стоеше пред своя компютър и разглеждаше форумите. У него назряваше идеята да напише нещо епохално, нещо което завинаги да върне българите към българското и да ги извади от чуждопоклонничеството. Нему не му даваше мира това, че сънародниците му чатят на латиница и не използват пълния член. Хилендарският блогър така и не можеше да се примири с неграмотността на родните писачи. Затова любимият му коментар под всеки пост беше „Ти нямаш елементарно възпитание”.

Дните минаваха, а славният блогър се опитваше да налее нещо в главите на юзърите. Омръзнало му беше от всякакви лафове на английски. На Паисий му дойде брилянтната идея да направи преглед на историята на последното комунистическо царство ( за по младите - ерата преди компютрите и латиницата).

Ден и нощ той търсеше информация за родни дисиденти. Такава обаче нямаше и Паисий беше на прага на отчаянието. Тогава си каза : „Май нии не сме дали нищо на света”. На прага на отчаянието, на последната страница, на последната търсачка, която беше използвал Паисий излезе името Геогри Марков. То бе написано с най- малките възможни букви. Оказа се, че  сред родното он- лайн пространство той бе по- известен с българския чадър, който мнозина смятаха, че той е измислил. Паисий откри няколко слова на Марков и ги публикува в своя блог. Вярваше, че тия думи са в състояние да разчупят и най- твърдото юзърско сърце.

„Желание, което ми заповядва да не отстъпвам моята България на онези случайните хора, които случайно са се родили в нея, случайно живеят там и случайно ще си отидат, защото нито я познават, нито я обичат, нито ги е грижа за нея, защото са слепи и прости слуги на чужда воля и чужда страна.” [1]

На следващия ден на неговата електронна страница нямаше нито един коментар. Тогава блогърът в своята злоба написа следните силни слова:

“... О, неразумни  юзъре! Поради що се срамиш да се наречеш българин и не пишеш и чатиш на кирилица, и не говориш своя език?”

Малко след като публикува тези думи, тъпа болка прониза гръдния му кош. Сърцето му отказваше да работи. Блогърът получи сърдечен удар заради затлъстяване получено от МакДоналдс и многото пица, която бе изконсумирал в последните години пред компютъра. Край.



[1] Герги Марков, „Задочни репортажи за България”, Уводна статия.



Тагове:   будители,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Архив