Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: malkiqbuda
Категория: Други
Прочетен: 86103
Постинги: 27
Коментари: 53
Гласове: 451
Постинг
20.12.2008 15:54 - Какво ни донесе членството в Европейския съюз?
Автор: malkiqbuda Категория: Други   
Прочетен: 2114 Коментари: 5 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Какво ни донесе членството в Европейския съюз?


Имало едно време една малка страна, наречена България, в която живеели едни ужасни комусоциалист (смес между комунисти и социалисти, не че има разлика), ех- царисти, спортисти с обръчи от фирми и какви ли още не и всички се возеха щастливо в един опърпан стар трамвай. Времената са други но мечтите са си същите. Времената се промениха, а ние все така мечтаем за социалистическата революция. Социалисти, нацисти, анархисти, комунисти, фашисти, демократи все тая. Ние все не сме в Европа, колкото и близко да е тя до нас. Поне братята социалисти от Латинска Америка ще ни приемат, защото ние май на там сме се запътили. Там като кажат не крадем и вършим всичко за народа, имат предвид ще скатаем някой лев, а народа вълците го яли. И в тая скромна и малка страна България е така. Крадем та ушите ни плющят.

Европа беше най – сладкия ни блян, но и най- голямото ни разочарование. Там далеч зад желязната завеса хората отдавна са се научили да живеят, а ние тепърва се учим от тях. Мъчихме се , потихме се , за да може тая малка страна България да е там „у“ Европата, ама нейсе не ни било писано. За всички бе ясно, че страната ни не бе готова за това членство, но направиха реверанс към нас. В голямата политика понякога трябва да си толерантен, към малките и слабите, да ги погалиш и да им дадеш кураж. Ако целта на цялото това евро начинание беше просто да се наречем европейци то не си струващо. То май така и излиза защото страната ми дава 650 млн. евро в общата хазна, а от там май сме на път да получим едно нищо. Една гола плесница, по големия гол български народен задник и стига ни толкова. Както е казал народа стига ми тая награда да се нарека евро – пеец иначе казано човек, които само си мисли и пее за еврата, които е успял да скатае.

В тая малка страна България времето е спряло и май тече назад, а не напред. Пък и понеже сме малки и сме вироглави и като ни кажат от Европата не прави така, и ние го правим. Стремежът към тоя блян наречен Европейски съюз май беше единственото хубаво, което ни се случи. Тоя тлъст и хубав морков пред нашата малка българска каручка ни дърпаше напред. Сега няма морков и каруцата май се счупи та засега нищо. Оная малка страна България си е все същата, а и криза ни удари. Оня беден народ български си е все толкова беден и обезверен колкото преди! Спряха ни и парите.

И така приказката продължава до безкрай, дано поне края да е положителен. Едва ли, но си струва да мечтаем. Ценоразпис – 100 евро на калпак!




Тагове:   Какво,   съюз,


Гласувай:
0



1. анонимен - не с лошо))))
20.12.2008 16:02
и не вярвай само на писаното по медиите - гръмнаха ни парите от предпресъедитителните фондове, част от тях, от другите си идват, така че не сме загубили само.
и още нещо, ако нямаше шамарите от брюксел тия тука щяха да се олеят, ама съвсем - сега поне се стряскат, надявам се да окошарят скоро и малко спонсори на президента , за да замажат очи. което все си е напредък - ако го нямаше ЕС николов-стойков щяха да са най-малко зам. министри и да гепят още повече.
давам тия за пример, защото са актуални напоследък и са нагли до безумие. иначе списъкът е почти безкраен.
ей това ни донесе членството, ндам...
а, и още нещо де - макетата се натискат да стават българи, което хем е тъжно, хем е смешно, хем е правилно)))))
цитирай
2. artanis - парите
20.12.2008 16:29
които България плаща за членски внос в ЕС са може би най-добре похарчените ми пари от данъци. Струва си всяка стотинка.

ЕС е възможности. От всеки отделно зависи дали ЕС няма да бъде само пропуснати възможности.
цитирай
3. malkiqbuda - Ами май само с шамарите и неразби...
20.12.2008 16:37
Ами май само с шамарите и неразбирането ще си останем. Те ти викат крадете, ние викаме дръжте крадеца! Жалко е, че нищо не се променя и нищо не се прави. България си е все същата дупка. Убиха едно здраво, право момче в Студентски град и сега има само мълчание. Честно да си призная не бях изненадан, че това се случи. Ако и вие сте от хората, които вечер се прибират със страх във вкъщи, добре дошли. Всеки се страхува да се движи по тъмно, особено в крайните квартали. Полицаите ходят да пушат, сега и студена вода ще пият. Всичко в държавата се разпада. Честно казано бих искал Европа не просто да ни удря шамари, а да ни стовари едно голямо и силно круше и да ни нокаутира. Писна ми от "уж" загрижени политици, които решават проблемите със сила, а не с мисъл. Сега ще стоварят жандармерията в Студентски и какво решават с това?! Нищо!!! С радост бих направил едно In Vivo, на един симпатичен политик, който очевидно е много потентен. Писна ми от старите комунистически номера и старите соц. маниери. Сега на Пирински медиите му са виновни, че в парламента има едно голямо стадо некадърници. Може да сезира сега СЕМ, че правя атака срещу тях. Иначе, и на Пирински едно In Vivo от целият народ, че да го усети хубаво.
цитирай
4. raylight - Разочарованието
20.12.2008 23:31
е за всеки, който се е провалил на изборите като избирател, за всеки съучастващ на кражбите чрез подчинение, мълчание, съдействие или просто бездействие. Отговорността е ЛИЧНА, скъпи съотечественици!
цитирай
5. анонимен - Николина
21.12.2008 15:38
За спрените пари и пропуснати възможности не ни е виновен Брюксел, а алчните, лъжливи политици, които на всичкото отгоре имат наглостта да плюят по ЕК , че не им дава да крадат.Да гласуваме следващия път пак за комунисти или по- лошо да на гласуваме изобщо
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Архив